Stichting Liefde Overwint zet zijn inspanning al dertien jaar op sociaal gebied voor Suriname. Jaarlijks organiseert de stichting, benefiet evenementen en diner benefiet gala's in Nederland om minderbedeelde in Suriname te helpen met levensbehoeften.

Een deel van de schoolgaande kinderen leeft thuis of in een weeshuis in armoede. Het niet kunnen aanschaffen van een schooltas, uniform en schoollunch zorgt ervoor dat deze kinderen niet constant naar school kunnen. De stichting helpt deze minderbedeelde kinderen een toekomst te hebben, door voor schooltassen, uniformen en voedselpakketten te zorgen.

Het alleen helpen van deze kinderen is niet genoeg. De stichting helpt daarom ook het directe omgeving van deze kinderen. Door aan  vrouwenopvangen middelen te doneren, zodat opgevangen vrouwen de mogelijkheid hebben aan hun toekomst te werken. Enkele verzorgingsinstelling in Paramaribo en het binnenland werden voorzien van hulpmiddelen om de ouderen mobieler te maken. Donatie aan een re-integratieproject voor verslaafden. Het doneren van schoolmeubilair, computers aan scholen en het uitdelen van voedselpaketten in armoedige wijken en daklozen opvangen.

De stichting heeft in 2010 de bekende entertainer en tv-persoonlijkheid Jorgen Raymann "gekroond" tot " special ambassador " van Stichting Liefde Overwint.

Stichting Liefde Overwint is ANBI gecertificeerd